Laserbehandeling van overbeharing

LightSheer diodelaser
De LightSheer diodelaser kan ingezet worden bij de behandeling van overbeharing bij alle huidtypen.

Ten opzichte van een IPL-behandeling zult u met de LightSheer diodelaser, waar wij in onze praktijk mee werken, veel sneller en beter resultaat zien van de behandeling.

Ongewenste haargroei

LightSheer

Bij de nieuwste generatie LASER-apparatuur wordt de huid tijdens de behandeling optimaal beschermd. Vervolgens gaat de lichtbundel in een fractie van een seconde naar de hieronder gelegen haarzakjes. De lichtstraal is selectief en richt zich alleen op haarzakjes waar een donkere haar uitkomt. Het chromofoor (pigment) in de huid- en haarcellen absorbeert deze lichtstraal, waarna de energie van de lichtstraal omgezet wordt in warmte. Het haarzakje waaruit de haar wordt gevormd, wordt daardoor permanent beschadigd en er kan in dat betreffende haarzakje geen haar meer gevormd worden. Als de haarwortel niet geheel verwijderd is, kan er nog wel een zeer dun, niet gepigmenteerd, haartje ontstaan. Dit is cosmetisch meestal niet storend.

Omdat haren in een cyclus groeien, is slechts een deel van de haren in de groeifase. Alleen in de groeifase is de haarwortel gevoelig voor LASER. Daarom zal altijd een minimum van 5 tot 7 behandelingen nodig zijn voor een optimaal resultaat. De haar valt 5 tot 20 dagen na de LASER-behandeling uit. Meestal is ook een jaarlijkse “touch-up-behandeling” nodig.

Rug voorVoorRug NaNa

Meer over laser