Endermotherapie

Endermotherapie wordt ook wel LPG-Techniek genoemd. LPG zijn de initialen van de uitvinder: Louis Paul Guitay. Hij heeft een geavanceerd apparaat ontwikkeld dat een zuigwerking op de huid combineert met een rolmassage. Het apparaat vermindert de druk in het onderhuidweefsel, waardoor het lymf/weefselvocht beter wordt opgenomen en afgevoerd. De stofwisseling en de doorbloeding neemt toe, waardoor de afvalstoffen beter worden uitgescheiden.

Wat is endermologie?

Apparaat

Endermologie betekent letterlijk ‘door de huid’. Het is een vrijwel pijnloze behandelmethode van huid, onderhuid en onderhuids bindweefsel. De behandeling is gebaseerd op een diepe, mechanische bindweefselmassage die blokkades opheft en die ervoor zorgt dat de stofwisseling en bloedcirculatie sterk verbeteren.

Hoe werkt de LPG-Techniek?

Het LPG-apparaat lift, rolt en masseert de huid en onderhuid zodanig dat de vetophopingen losser raken en afnemen, waardoor de (onder)huid haar elasticiteit weer terugkrijgt, de doorbloeding en de vochtcirculatie worden gestimuleerd en de structuur van de huid zich herstelt. De huid ziet er weer gezonder uit en voelt zachter aan.

Behandeling

Wanneer is de LPG-Techniek toepasbaar?

De LPG-Techniek kan gebruikt worden bij het therapeutisch behandelen van lymfoedeem, lipoedeem en littekens.

Oedeembehandeling: De LPG-Techniek heeft een grote meerwaarde voor de oedeemtherapie, zeker als die wordt gebruikt in combinatie met manuele lymfdrainage, oefentherapie en zwachtelen. De liftende en zuigende werking van het LPG-apparaat biedt met name uitkomst voor het behandelen van moeilijk beïnvloedbare oedemen op de romp, in de oksel en fibrotisch (verhard) weefsel.

Littekenbehandeling: Dit apparaat is ook geschikt voor het soepel maken van verharde littekens die bewegingen beperken. Denk bijvoorbeeld aan een begrensde armbeweging na een borstoperatie.